2016

7.12.2016

Midnight Mile opetuslähdössä 6.12. Vähäisestä ratakokemuksesta huolimatta pikku-Teemu suoritti täysin tyylipuhtaasti ajalla 32,4. Ruuna on myynnissä joko kokonaan tai osiin, kiinnostuneet yhteyttä omistajaan tai meihin.

Muutoin varsin hiljaista kuuluu, 4 kantavaa tammaa paisuvat pikkuhiljaa ja Kukkis söpöilee edelleen lauman prinsessana.


7.11.2016

Lunta ja pakkasta! Kiitos piikkilanan ja kuivan syksyn, sekä ratsastuskenttä että ajopaikat ovat pysyneet kunnossa, toki maaperä jäätyy pikkuhiljaa jos pakkaset jatkuvat. Nyt voi sanoa että talvi yllätti ratsastajat, kengittäjillä hommia kun 9/10 hevosista puuttuu talvikengät. Marko kengittänyt omia hevosia parin hevosen päivätahdilla muiden töiden ohessa (ja ne talvirenkaatkin autoon :) ) ja nyt alkaa oma kalusto olla nastojen päällä.

Kukkis tunnistettu ja sirutettu, pikkutamma käyttäytyi luonteelleen ominaisen fiksusti koko toimenpiteen ajan. Harjoitellut yksinyöpymistä idin viereisessä omassa yksiössä eikä asia isommin näytä hermostuttavan. Itsenäinen ja rauhallinen tamma :)

Tallin nuorisossa kävi joku nopea flunssavirus, lepäilivät viikosta kahteen ja nyt tuntuu taas kaikkien olevan terveitä. Hiitillä käyty Teemun ja Mayan kanssa, jälimmäinen kävi porukassa ajoa harjoittelemassa harjoitusraveissakin. 2-v:llä opetuslähtö muutaman viikon sisällä suunnitteilla, ravia tulee kuin koneesta ja kaikkien riemuksi säkäkorkeuskin on jo lähempänä 155 kuin 150 ;)


10.10.2016

Syksy on pysynyt kuivana ja kauniina, toista heinäsatoa saatiin tehtyä ja osa hevosista palasi vasta nyt kuun vaihteessa laitumelta kun ruoho jatkoi kasvuaan lämpimässä kelissä.

Gustav Adams on ajo-opetuksessa luokkaa "älyttömän fiksu". Nyt kengätkin jalassa, "pikkuori" (n.155cm) hölkkii varsin vakuuttavalla tyylillä ja rennolla meiningillä ilman minkäänlaisia huolia maailmasta.

Anne valmistui (Ypäjä/Turun Yliopisto) sos.ped.hevostoiminnan ohjaajaksi. Tavallisiakin tunteja pidetään jonkin verran mutta toiminta keskittyy enemmän erityistarpeita varten olevaan räätälöityyn toimintaan.


3.9.2016

Oho. 4/4 kantavana. Lissulla kaksoset 14 vrk tarkastuksesa mutta toinen saatiin nipsaistua pois ja jäljelle jäänyt ( se Derbyvoittajaksi arvottu) jäi jatkamaan tasaisesti kasvuaan. Toukokuun alussa alkaa sitten varsomiset, Tyyne ja Wenke toukokuun alussa, Hottis ja Lissu sitten juhannuksen tienoilla.

Minelli kävi Virroilla, ei pysynyt ajatus (eikä ravi) kasassa, hyväksytty tulos kuitenkin mutta muutoin reissu kartutti vain kokemusta. Syksymmällä uudestaan. Maya kiristelee vähitellen hiittivauhteja, samoin tekee Lilian ja Pikku-Teemu jolla edelleen ajatus opetuslähdöstä loppuvuoden aikana. Ruunaus on pikkaisen rauhoittanut ja ravi käy entiseen malliin.


1.8.2016

Kesä ehtinyt jo elokuuhun. Hyviä kelejä, heinätyöt saatu tehtyä, määrällisesti ok ja analyysien mukaan laatukin erittäin hyvää olosuhteet ja myöhäinen korjuuaika huomioiden. Yleisesti pelätyt korkeat sokeritkaan eivät omissa heinissä ole rasite; alle 150 lukemiin täytyy olla vain ja ainoastaan tyytyväinen.

Kantavien joukkoon kaikkien suureksi iloksi ja vielä suuremmaksi hämmästykseksi liittyi myös Fiery Tile. Sulhasta jo kerran vaihdettiinkin orin kipeydyttyä astumispuuhista mutta isäorina siis kuitenkin alkuperäisen valinnan mukaan EL Rocket. Selene Adams odottelee tarkistusta vielä reilun viikon ajan.


7.7.2016

2/4 kantavana; Dynamic Glide - Raja Mirchi ja Wenke - Glock's Zonik. Fiery Tilen tarkki viikon päästä, sillä jo kolmas yritys tälle kesälle. Selene Adams ensimmäisestä yrityksestä tyhjä ja nyt kotona pari viikkoa kun kiimojen kanssa hämminkiä. Wenkelle siis kaikki 5 elämänsä siemennystä, aina kertalaakista tiine. Toki mutkia voi taas olla matkassa mutta aika paljon voitettu varsinkin kun orin siementä ei ollut enää mistään saatavana.

Minelli alkaa olla lähellä starttiviivaa ja tuntuu mukavalta treenissä. Nuoriso (Maya ja Lilian) varmaan pääsevät aloittamaan syksyllä, aina jotain pientä harmia Mayan kanssa juuri kun pääset huokaisemaan että kaikki menee kivasti.

Tällä hetkellä isoimman päänvaivan aiheuttaa kuitenkin sää. +12, tuulta ja sadetta.ei ihan ideaali heinäntekokeli.


13.6.2016

Kesä ja kärpäset. Ja tammaralli. Wenke ei halua ovuloida, mummelin kesälomaseksimatka Ordenojalle taitaa kestää ajateltua pidempään. Jo yksi kiima meni ongelmafollikkelin kanssa, toivotaan että hormonitasapaino siitä vakiintuisi. Tytti kävi jo toistamiseen Häijäässä ja orikin vaihtui ainakin tähän yritykseen, MR PINE CHIP hyppäsi puikkoihin kun EL Rocketilla oli terveysongelmia eikä kiimaa haluttu missään nimessä päästää ohi. Selene Adams siemennetty TIMOKO:lla ja Tyyne näinä päivinä RAJA MIRCHIllä. Eli Tyynelle vaihtui ori, pääosin sen vuoksi että varsa Coktail Jetistä jo löytyy (Saxo de Vandel isä on Coktail Jet) ja haluttiin taas erisukuinen kokeilu.


26.4.2016

"Tyttö tuli!" Wenken tammavarsa syntyi 14.4. ja kaikki taas kuin oppikirjasta. Emä on tutun tarkka uudesta tulokkaasta mutta karsinansiivouksesta lähtien kaiki kyllä sujuu pariskunnan sisälläolessakin. Varsa on myynnissä tavoitteelliseen kotiin, vaikka sarkastisesti jo totesin että jos ei tuota jätetä itselle niin ei varmaan enää tammavarsaa Wenke tee.. ;)

Orivalintoja tehty..Wenke matkaa kohtapuoliin Ordenojalle, Glock's Zonik -varaus tehtynä. Muita jo varattuja / vasta mietittyjä ovat Selene Adams - Timoko, Dynamic Glide - Saxo De Vandel ja Fiery Tile - E L Rocket..katsotaan, kiireinen kesä kuskatessa ja ensi kesänä riittää vilinää jos kaikilla tärppää :)


2.4.2016

Kevätaurinko sulattaa lumia vähitellen, samalla tammat heräilevät kevääseen. Wenken varsaa odotellaan syntyväksi päivänä minä hyvänsä ja ainakin se, Tytti ja Lissu siemennetään myöhemmin keväällä. Tyyne liisataan jos halukas löytyy ja sopimus saadaan tarpeeksi aikaisin tehtyä, muutoin sillekin jo takataskussa ori mietittynä. Helmielli on kevään "musta hevonen", ja mitä sen kanssa tehdään, selvinnee parin kk sisällä. Eli mahdollisesti melkoinen varsalauma ensi kevääksi..

Kusti aloitellut pikkuhiljaa eskariopinnot, toistaiseksi vasta käytävällä seisoskelua ja muuta pikkupuuhaa. Fiksu ori, aika lunki asenne kaikkeen vaikka elämä varsin vapaata tähän asti onkin ollut. Tyyne tekee näköjään rentoja ja itsevarmoja varsoja ;)


5.3.2016

Kuumeilua ja räkää vaihtelevasti koko ajohevosporukassa. Osa selvinnyt vähemmällä mutta Minelli oli koko helmikuun lomalla sitkeän taudin vuoksi. Nyt alkaa helpottaa kaikkien osalta ja nuoriso treenaakin varsin positiivisella otteella.

Varsanopetuspaikkoja vapautuu huhtikuun alusta, ennen laitumia mahtuisi muutama nuori ajo-oppiin.

Eviran tallitarkastus suoritettiin ilman huomautuksia ja valvontaeläinlääkärin kommentit lämmittivät mieltä; "Teillä hevoset saavat olla hevosia eikä koriste-esineitä kirjahyllyssä." Tilavat tarhat, valoisa talli, runsas heinäruokinta ja ympärivuotinen vesihuolto sekä hevosten mahdollisuus lajityypilliseen käyttäytymiseen niin kuin se suinkin vain on mahdollista. Hyvä me :) Kiva että välillä saa kiitosta ja ulkopuoliselta taholta vahvistuksen sille että hevoset voivat meillä hyvin vaikkei niitä marmoreita seinällä olekaan :P


1.2.2016

Oho, 31 päivää vuotta kulunut ilman ensimmäistäkään päivitystä..tarkoittanee ettei ihan hirvitävän tapahtumarikas alkuvuosi ole ole ollut ;)

Pikatalvi?!? Tammikuussa pariin otteeseen -30 mittariin, luntakin tuli ja jäällä ajettiin parisen vikkoa. Nyt taas plussaa, vettä, liukasta ja Sorilanjoella 30cm vettä..

Wenke palasi kotiin. Kantavana tukevasti, ja varsa myyty alustavasti mahaan. Tamma oli ekasta päivästä lähtien kirjaimellisesti "kuin kotonaan", ei huutanut tai rampannut vaan jo isoäidillisen majesteetillinen tyyni oma itsensä. Nyt kasvatellaan mahaa, pidetään peukkuja ja toivotaan upeaa pikkuvarsaa syntyväksi uudelle omistajalle :)

Opetuksesta treeniin siirtynyt "Pikku-Teemu" jatkaa treeniä, vauhtia alkaa löytyä pikkuhiljaa ja ravivarmasti pistelee lenkkinsä.

Amerique-reissu jäi tekemättä, Bold Eagle - Timoko, siinä tämän vuoden kaksi parasta. Timoko onkin aika korkealla isäoriehdokkaissa tälle vuodelle. Wenkelle varattiin jo tälle kaudelle siemeniä orista Glock's Zonik (BH Zack-BH Romanov), muut tammat valintojen osalta vielä ihan auki.