5.11.2020

No hupsis. Some näköjään vaikuttaa suoraa kotisivujen päivitysaktiivisuuteen ainakin uutisten muodossa.

Varsat kasvaneet, Jaska sairastui rhodokokkiin heinäkuun loopulla mutta lähes 9vk kestäneen lääkityksen jälkeen sai puhtaat paperit siitä vaivasta. Viheliäinen tauti, onneksi Jasja on sitkeää sorttia ja emänsä varsoille tyypilliseen tapaan ruoka maistuu kipeänäkin mikä varmasti oli yksi paranemista edesauttava asia, ei päässyt liian heikoksi missään kohtaa.

Maya aloitti syksyn mittaan raviuransa, joka startista ainakin ne naftarahat ja Kokemäeltä napsahti voittokin :)

Kustille tuli Vermon laukkastartissa elokuussa 5% jännevamma jonka kanssa nyt ollaan paranneltu ilman kiireitä. Radalle vasta sitten kun on varmasti kaikki kunnossa, kiirehtiä ei noiden kanssa sovi.

Kukkis lähti lokakuun alussa Ruhalaan Aino Aminoffin ratsutettavaksi, tamma on viihtynyt ja käyttäytynyt hyvin ja edennyt hommissaan positiivisella tahdilla ilman mitään harmeja. Maastoiltu, kentälä ja maneesissa menty monipuolisesti ja jo hypättykin pikkuisen. Kukkis on edelleen myytävänä, kilpahevoseksi tai laadukkaaseen harrastamiseen.


1.6.2020

Varsojavarsojavarsoja.. :) Nyt vuorossa Tyyne. 31.5. aamutuimaan upea tammavarsa hienoilla merkeillä, isänä Orlando Vici.

Isommat pojat, Jaska ja Leevi lähtevät kauemmaksi laitumelle, pari päivää tutustuttu pihassa ja harjoiteltu yötä ulkona oloa. Samoin tekevät lähipäivien aikana moni muukin tallin hevonen, vihdoinkin on lämmintä ja ruoho kasvaa kohisten :)


22.5.2020

Wenke räjäytti pankin, kirjaimellisesti. Vanha kultakimpale varsoi 16.5. todella upean orivarsan nuoresta Hollantilaisesta orista Kjento (Negro - Jazz). Varsoi taas ulos, ja ensialkuun kylmänä päivänä piti kiirettä lämmitellä tuoretta tulokasta. Pirteä pikkuori "Jaska" käveli itse tarhasta sisään ja kaikki alkuhommat lähtivät käyntiin ripeällä tahdilla. Wenke on tuttuun tyyliinsä tarkka jälkikasvustaan mutta sisäpiiri pääsee kyllä alusta asti vaivatta varsaa tsekkaamaan. Vielä odotellaan kahta, reilu viikko Tyynen varsomisen eräpäivään, juhanuksena sitten esikoistyttärensä Lillin vuoro.


4.5.2020

Vappu meni ja varsomiset käyntiin :) Tänä vuonna odotutettu oikein urakalla että päästiin alkuun hommissa :)

Maalilinjalla ensimmäiseksi ennätti kimppatamma Fiery Tile, se varsoi erittäin eläväisen ja ryhdikkään orivarsan vappuaaton aamuna tarhaan toisella omistajallaan. Isänä Knows Nothing. Pari päivää saatiin vetää henkeä, 2.5. juuri ennnen puoltayötä tuli erittäin pitkään odotettu orivarsa maailmaan vuorokausilla 362. Asiakkaiden omistuksessa olevan pikkumiehen isä on Levisonn ja emä hieno estetamma Four Winds La Mer. Wenkellä vuorokausia 314, joten muorinkin suhteen saa alkaa olla tuntosarvet koholla.


15.3. 2020

Vuotta on menty jo 2,5kk. Talvi ei ollut kummoinen, treenikelejä erittäin vaihdellen, lunta maassa enimmillään noin 10 päivän jaksoissa. Välissä kuraa, vettä ja jäinen, koppurainen maa.

Kolmivuotiaiden suhteen kesää saa odotella iloisin mielin. Kaikki treenanneet hyvin, pysyneet terveinä ja kasvaneet tasaisesti ilman terveysmurheita. Mayan leikattu jalka saatu pysymään kunnossa, joten senkin kanssa betonikelien jälkeen uskaltaa ajatella koelähtöä. Kustilla starttaamisen kanssa sama tilanne, nyt maltetaan ja odotellaan sulaa.

Tammojen mahat kasvavat tasaisesti ja ensimmäistä varsaa odotellaan maailmaan jo muutaman viikon päästä. Unettomia öitä juhannukseen asti siis tiedossa :)