Vuonna 2017


10.12.2017

Kuraa ja vettä on riittänyt, samalla siis myös pimeää. Pikatalvien osalta nyt taitaa olla jo menossa vol 3 tai 4, tosin tällä kertaa lumet ovat pysyneet pidempään kuin 2 päivää eli voisiko jo toivoa talven saapuneen..? Osalla nuoremmista hevosista ollut flunssaa mikä onneksi jo helpottamassa ja kaikki palanneet ajoon. Minellin kanssa starttihaaveet haudattiin tän vuoden osalta mutta eiköhän heti alkuvuonna jotain sopivaa sarjaa löydy.

Pikkuvarsat kasvaneet, vielä emiensä vieressä tämän vuoden loppuun mutta jossain kohtaa alkuvuonna vieroitus edessä. Dynamic Glide ja Selene Adams voisivat kumpikin olla siitostammapestiä vailla jossain muualla kuin kotona joten jos yhtään kiinnostus heräsi, saa yhteyttä ottaa.


19.10.2017

Minellin koelähtö Teivossa meni läpi kuraisella radalla ajallani 38,1. 2 sekunnin ratahyvitys ei kertonut ihan kokonaan radan olosuhteita ja ykköslähdön jälkeen ravit päätettiinkin keskeyttää. Katsellaan rauhassa mitä sarjoja on tarjolla, tarkoitus olisi päästy ajamaan koko talvi muutaman viikon välein kilpaa.

Monkista on kuoriutunut mainio ratsunalku. Saga on sillä nyt 1-3x viikossa ratsastanut eikä välillä parin viikon taukokaan ole aiheuttamaan mitään taantumista. Eilen hypättiin ensimmäinen estekin :)


25.9.2017

Syksy etenee, vettä tullut parin vuoden verran, nyt onneksi ollut jo viikon verran sateissa taukoa ja niitä puintikelejäkin siis tuli lopulta :) Sato saattanee olla osin vanhaa ja itämään päässyt mutta katsotaan paljonko laariin saadaan.

Pikkutammat Maya ja Lilian saivat viettää oikean laidunkesän, se suotakoon ja vaikka alkavat olla vanhempaa vuosikertaa. Koitetaan saadaanko radalle, jos ei, odottaa toinen ammatti ensi keväänä ;) Minelli odottelee koestarttiin ilmoittamista, intoa on ainakin kuin pienessä kylässä, toivotaan että paikat kestää ja huumori säilyy :)

26.8.2017

Laidunkelejä onneksi vielä ollut, ja suurin osaa omasta laumasta asuukin vielä "nenä ruohossa". Kesän sadekausi ei onneksi ole enää elokuun loppupuolella jatkunut, toiveissa siis edelleen kuiva ja kaunis syksy. Syksyn asukkaat muuttaneet ja tallin asukkaista löytyy taas hevoseläintä monessa koossa, iässä ja käyttötarkoituksessa. Yksi nuori ajo-opetettava tälle syksylle, vuosikas PRE-orivarsa joka on toiminut kaikissa hommissa moitteettomasti.

Monkin ratsastuskuviot alkaneet, nyt kesän aikana laitumelta käsin 1-2x viikossa selässä käyty juoksutuksen jälkeen ja käynti-ravi sujuu mukavasti. Keltainen poika on isoksi kasvanut, n. 162cm eli tulossa on ihan soiva peli kunhan aikuistuu. Matti harjoittelee rentoutta ja sitä kuuluisaa zeniä etsitään välillä enemmän, välillä vähemmän eli niitä aikuisen (kilpa)hevosen päiviä alkaa olla enenevässä määrin ;)

Wenken 2-v oli käynyt näyttelyssä Siilinjärvelä ja 164cm raamikas tamma oli kakkosella palkittu. Näinollen jälkikasvun tämänhetkiset tulokset riittävät AB-palkintoon. Anomus lähti Hippokseen ja jos ei ihmeitä tapahdu niin mummelin jalostusarvo nousee taas pykälällä :)


11.8.2017

Syksy toi mukanaan uusia kuvioita, kun esikoinen pakkasi laukkunsa ja muutti Ruovedelle lukioon ratsastuslinjalle. Niin se aika kuluu, huomaamatta. 3 vuotta uusia tuulia, oppia moneltakin kantilta ja sitä itsenäistymistä..

Wenke siemennettiin ja käytiin ultrassa jännittämässä.. Ja kantavana se taas on! Huikea tamma ❤️ Juhannuksen tienoissa sitten pitäisi varsan syntyä, pitkä on aika jännittää.

Heinät on tehty, ehkä vielä muutama kymmentä paalia syyssatoa, ehkä ei. Katsotaan kuinka märkä syksy on eli pääseekö pellolle muilla kuin jalkapelillä ja pitkävartisella saappailla.


21.7.2017

Tätä kirjoittaessa odotellaan viestiä Wenken siemennyksestä. Tamma on ollut viikon Ordenojalla ja kiima edennyt hyvin, kohtu palautunut ja kaikki kunnossa. Siemenetkin saatiin Hollannista ja nyt vaan ristitään käsiä ja pidetään peukut pystyssä. Wenke on erittäin hyvässä kunnossa ja kuitenkin "vasta" 17-vuotias joten hyvällä tuurilla vielä monta siitostammavuotta edessä.

Heinäkelit ovat olleet erittäin vaihtelevia, hyvällä mallilla kuitenkin ja 3/4 sadosta paalattu/paalataan tällä hetkellä. Syksyllä ilmeisemmin vielä muutaman kymmentä paalia odelmaa tarkoitus tehdä, märkyys ja kelit muutenkin sen kuitenkin tarkemmin määrittävät miten käy.

Miinan jalkavamma paranee pikkuhiljaa, tarkistusultra parin viikon päästä. Tamma on liikkunut vaihtelevia hölkkälenkkejä satulan alla Sagan kanssa, kärryt nähnyt viimeksi toukokuussa :)

Pikkuvarsat voivat kaikki hyvin, kasvavat ja leikkivät jo yhdessä, jopa Lissukin on höllännyt pipoa ja päästää pikkuprinssinsä muiden joukkoon :D


26.6.2017

Pitkä väli päivityksessä.

Tallin 2017 ikäluokka on ehtinyt syntyä. 3 hienoa varsaa ja yksi enkelivarsa.

Wenken orivarsa tuli ilman ennakkovaroituksia 2,5 viikkoa etuajassa. Ensimmäiset 3 tuntia kaikki meni hyvin, varsa pirteä ja imi sekä liikkui paljon. Nivustyrä, ja tässä tapauksessa totaalinen joka tarkoittaa kaikkien suolien (= noin jalkapallon kokoinen pallo) valahtaminen ulos. 3 sekunttia pohdintaa, auto käyntiin ja Viikkiin. Leikkaus onnistui, suolia ei kuoliossa kuin ihmeen kaupalla mutta 1,5 vuorokautta myöhemmin leikkaushaavat pettivät ja raskas päätös piti tehdä.

Wenkeä hoidettiin samalla, paha kohtutulehdus joka vaati useita huuhteluja ja lääkintää 3 päivää. Kotiin haettiin siis pelkkä tamma ja hetken aikaa elämä näytti melko synkältä kasvattajan silmin.

Viikko myöhemmin varsoi Tyyne, ulos tottakai. Tammavarsa käytettiin varmuuden vuoksi Teivossa sen ollessa alle vuorokauden ikäisenä mutta sen jälkeen kaikki on mennyt kuin pitääkin ja tamma on varsin roteva ja eläväinen juoksijanalku.

Tytti. Ensikertalainen ja hieman kuuma tamma, vähän jännättiin miten homma hoituu. No hienosti, ja tuloksena erityisen upea orivarsa EL Rocketista. Mielenkiintoinen sukuyhdistelmä ja kun ulkonäkökin on priima niin tyytyväisiä ollaan, kahden perheen kimppaomistajat.

Ja Lissu. Lissulla on siitostamman geenit, ulkomuoto lopputiineydestä enemmän muumimammaa kuin kilpaurheilijaa muistuttava. Varsominen sujui kuin oppikirjasta ja tammasta kuoriutui samantien oikea leijonaemo; ihmiselle kuitenkin kiltti mutta saas nähdä miten tutussa tammaporukassa käy kun valtiatar palaa pienen prinssinsä kanssa :) Ja niin, orivarsa Timokosta, tarvitseeko enempää edes sanoa <3

Muut tammat jätetään tyhjäksi, kuukauden pettymyksen nieleskelyn jälkeen Wenke päätettiin siementää uudelleen. Vielä odotellaan että kohtu on varmasti palautunut täysin mutta siemenet on tilattu ja oriaseman kanssa sovittu. Ja se ori..? No, kun on paras valittu ja lopputuloskin oli hetken aikaa nähtävillä niin ei sitä vaihdeta. Eli uusitaan Zonikilla.


14.4.2017

Pääsiäinen toi takaisin yöpakkaset ja luntakin taivaalta putoili. Kesäkenkään ollaan kuitenkin pikkuhiljaa siirtymässä. Minelli hakee ravikilpailuoikeutta Teivosta koelähdöstä kuun lopulla, Maya ja ehkäpä Liliankin kunhan muutaman kerran hiitillä vielä käydään tammoja testaamassa. Kustikin polkee ravia sen verran vakuuttavasti että ei ole mahdottomuus että sekin ennen laidunhuilia radalla käväisee, orin kanssa täytyy kuitenkin käydä mainoksia lukemassa ja muutenkin tsekkaamassa käytötavat julkisella paikalla..sen verran reipasotteinen toisinaan on ;)


13.3.2017

Adamstablen päivittäjä näköjään vaipunut vuodenvaihteessa talviunille.. :) Talvi on sujunut rauhassa joten ihmeellistä raportoitavaa ei ole ollut. Jäällä on päästy ajamaan pari kuukautta mikä on tietysti loistavaa vaihtelua ja kun myös kuivanmaan treenitiet ovat pysyneet kunnossa oikeastaan tähän päivään asti ei Teivoon ole tarvinnut lähteä hiitille yhden yhtä kertaa! Nyt lupaa sääennuste +10 päivälukemia joten lumi sulaa sihisten; kevät tulee :D

Tammojen mahat kasvavat ja vesi kielellä odotetaan varsoja syntyväksi, kaikkia neljää voi kyllä ihan hyvin sanoa sukuvarsoiksi ja mielenkiinnolla kilpahevosen tulevaisuutta odotetaan jokaisen kohdalla :)

Mitään isoja takapakkeja tai loukkaantumisia ei ole kenellekään sattunut joten ihan hyvällä fiiliksellä kohti kesää siis mennään.