4.12.2019

Kukkis palasi klinikan kautta kotiin. Otettiin kattava nippu rtg-kuvia myyntiä varten. Tamma kulki ja käyttäytyi taas ihan mallikkaasti joka paikassa. Kotona kevätjuhlaliikkeet tottakai, pitihän sitä ilmoittaa muille että prinsessa on palannut maailmalta :D

Kusti kävi lokakuussa startissa, voitto komeasti kotiin keulajuoksulla. Vermossa seuraava startti suunniteilla itsenäisyyspäivän aattona, kelien myötä radat monessa paikkaa hevosten ajloille erittäin epäterveellistä betonia joten eläimen hyvinvointi edellä mennään talvikausi, voinee olla että vasta keväällä seuraava kerta voilokki kyljissä.


29.9.2019

Vai niin, tässä se kesä sitten meni. Heinää saatiin tarpeeksi oman tallin tarpeeksi, laadullisesti loistavaa. Loppukesästä ostetulla puimurilla on myös puitu omat kaurat talteen, melko hyvin hommat kasassa siis.

Myös hevosten terveyden osalta asiat kivasti. Treenattavien osalta otteet positiivisia ja kaikenkaikkiaan takana mukava kesä eikä talvea ole tarvinnut miettiä valmiiksi lyötynä. Rockoon kävi irtopalaleikkauksessa ja ruunattiin syyskuun alussa, lokakuun alusta senkin kanssa pikkuhiljaa takaisin hölkkätreeniin.

Tallin tammoista kantavana KAIKKI (!) siemennetyt. Kuun asento on ollut erinomainen, sillä Lilian Adamsia vaille kaikki kertalaakista ja Lillillekään ei tarvittu kuin yksi uusinta. Asiakkaiden tammat, Four Winds La Mer x Levisonn ja Florida Love x Djali Boko varsovat jo huhtikuun alussa, ja omat, kimppatamma Fiery Tile x Knows Nothing, Dynamic Glide x Orlando Vici, Wenke x Kjento ja Lilian Adams x Otello Pierji sitten huhtikuun lopulta juhannukseen. Odotettavissa tiivis kausi varsomisvahtina :D Loppukesälle siis joku lomamatka tilaukseen kiitoooos!

Girasol Adams on siirtynyt taas Tuulin hoiviin Vesilahdelle ja valmistautuu sieltä käsin 5.10. olevaan Kyvyt Esiin -finaaliin Ratsastuskeskus Ainossa. Ratsueskari jatkuu maltilla ja ajan kanssa, katsotaan kuinka pitkä on jakso tällä kertaa vai palaako tamma jo loka/marraskuun vaihteessa talvehtimaan.


17.6.2019

Varsoja. Niitä on nyt kaksi upeaa oripoikaa, Selene Adamsin varsa oli pahassa virheasennossa ja sekä varsa että myöhemmin myös tamma menetettiin.

Wenken varsakin sai muutama päivä syntymänsä jälkeen jonkin infektion ja joutui lääkekuurile ja starttiapua hakemaan Tampereen hevosklinikalta ja parilta muulta eläinlääkäriltä. Helatorstaina syntynyt ukkeli vaikuttaa kuitenkin tällä hetkellä, vajaa kolmiviikkoisena, varsin topakalta ja senkin kohdalla voidaan pikkuhiljaa alkaa hengittää normaalisti.

Wenkellä tämä vuosi piti jäädä viimeiseksi mutta ehkä sitten kuitenkin vielä yksi. Sulhaseksi on valikoitu upea nuori Hollantilainen Kjento jonka tuorespermalla juhannuksen jälkeen olisi tarkoitus siementää.

Fiery Tile nappasi kaikkien ihmetykseksi kerrasta tiineeksi orista Knows Nothing. Muita tän vuoden siemennettäviä ovat Dynamic Glide ja Lilian Adams. Pientä vääntöä emän sulhosta vielä, tyttärelle sen sijaan Otello Pierji, sen verran upea tuo kk ikäinen Osku on.

Kusti kävi koelähdössä, 19,0 hyvällä tyylillä ja viikko siitä Vermossa HLL. Hieman sulatellessa mennyt viikko, josko kohta sormea sarjalle ja otsa tanassa kohti uutta starttia. Lapsellinen ori, joten harjoitusta tarvitaan.

Tätä kirjoittaessani Saga on juuri vaihtanut kesäksi maata, nyt länsinaapurissa Ruotsissa kuukauden hoitajapesti kouluratsastaja Jeanna Högbergin tallissa.


18.5.2019

Ja mitäs meillä..

Maya sai puhtaat paperit viimeisestä kontrolliultrasta, nyt sitten pikkuhiljaa takaisin treeniin ja toivon mukaan loppuvuodesta starttiin.

Kukkis lähti huhtikuun alussa Vesilahdelle ratsuhevoseskariin. Kotiutuminen ja uudenlainen vuorokausirytmi vaati aikaa sopeutua mutta lopulta pikkutamma rauhoittui uuteen talliin.

Jakson aikana käytiin Turengissa Equi-Balansarenalla Kyvyt Esiin -karsinnoissa ja kuinka kävikään, estepuolelta finaalipaikka keskiarvolla 7,9 :D Touko-kesäkuun vaihteessa koittaa kotiinpaluu ja kesälaitumet, syyskuussa takaisin jatkamaan harjoituksia ja valmistautumaan Ainossa lokakuun alussa pidettävään Finaaliin.

Ensimmäinen varsa tälle vuodelle on syntynyt, Tyyne sai hienon orivarsan orista Otello Pierji. Lissulla eräpäivä näillä näppäimillä, Wenken varsaa odotellaa kesäkuun alkupuolella, tuskin sekään yli menee, viimeiset varsansa tehnyt reilua viikkoa ennen laskettua aikaa.

Pari asiakkaan tammaakin riiureissulla käytetty joten ensikin vuosi taitaa olla varsantäyteinen ja sehän sopii oikein hyvin! Vielä ei olla lyöty lukkoon kuin Fiery Tilen asutusta (Knows Nothing) omien osalta.


24.03.2019

Hävytön päivitystauko. Saattaa rivien välistä päätellä ettei kovin kummoista ole tontilla tapahtunut.. :D

Jotain sentään. Mayan etujalka leikattiin heti vuodenvaihteen jälkeen, vuohisesta poistettiin pari irtokappaletta, nyt jännitetään vielä kontrolliultraa (lähipäivinä) että lähtikö hankoside paranemaan missä toinen palasista törrötti.

Minelli on taas kysymysmerkki. Lokakuussahan se vannottiin laittaa pois mutta tuossa takapellolla näyttää "iso vaalee" edelleen heinää syövän kavereiden kanssa. Treeni? Siemennys? Näitä pohditaan vielä hetken, etukaviolle täytyy kuitenkin selkeästi pystyä tekemään joku ihmeparannus jotta varsinkin Miinan kokoinen pystyisi kilpaa juoksemaan.

Varsajoukko treenannut talven yli varsin positiivisin ottein. Toiset edellä ja varmaan koelähtövalmiita kesällä/alkusyksystä, toisilla sama haave hieman kauempana tulevaisuudessa.

Kusti odottaa hokkien riisumista ennen starttaamista, orista tullut talven myötä hieman keskivartalolihava, toivon mukaan vauhtien lisääminen treeniin pudottaa hieman kiloja..