2018.28.11.2018

Mayalla murheita, nuljuluusta pala irti, nyt sitten mietitään mitä tehdään. Kusti treenailee ensi kevättä silmälläpitäen. Raviratojen pinnat vaihtelevat kunnoltaan eikä omiaan viitsi turhaa riskeerata ja kun hokkibalanssi ei ole paras mahdollinen kilvanajoon isolla rohjolla, on ehkä syytä odottaa kevääseen. Lilian piristynyt silminnähden klinikkareissusta, mutta mihin se riittää, jää nähtäväksi.


29.10.2018

Maya Adams vihdoinkin viivalle. Seitsemäs sija Teivossa muutama viikko takaperin, varovaisella ajolla lähinnä katsottiin miten tamma selvittää juoksuradan ja porukkahälinän. Polki ravia koko markan ja kiri mukavasti. Jatkoa varmaan parin viikon päästä Teivossa, sen kanssa ei pitkille autoreissuille viitsisi lähteä kun hermo ei ole paras mahdollinen.

Kaverinsa Lilian kävi Teivosa Kimmon syynissä, hoidettiin jalkoja ja tsekattiin erityisesti vasemman takajalan liike. Jatkoa mietitään tulosten mukaan.

Kustille mietitty starttia loppuvuoteen, pikkuori alkaa olla lähellä 170 joten kaikki "pikku"-etuliitteellä taaksejäänyttä elämää..

Pikkuväki toimii jo varsin mukavasti ja lenkkejä pidennetään pikkuhiljaa. Ensi talvi istutaan pitkälti hölkkälenkillä kärryillä..Loving the process :)


15.9.2018

3/4 tammasta tiineitä. Minelli jäi harmittavasti tyhjäksi. Sen kanssa mietitään nyt syksy mitä tehdään, treenaillaanko omaksi iloksi ja kokeillaan ensi keväänä uudestaan vai mitä.

1,5-vuotiaita on tallissa 5 kpl, vilinää siis riittää ajo-opetuksen ja muun hevoseksi opettelun saralla. Kusti valmistautuu starttihevosen elämään ja "pikku"orilla onkin asenne kehittynyt selvästi, homma alkaa olla jo enemmän kuin kilpahevosella eikä enää ihan niin taivaanrannanmaalarin haahuilua :)

Esikoistyttärellä kävi huono tuuri estetreeneissä, putoamisen yhteydessä sai sen verran takakaviosta leukaan että vietti yön sairaalassa tarkkailussa ja alaleuan murtuma operoitiin vuorokautta myöhemmin. Nyt on viikko takana vellinsyöntiä, toivomme kaikki pikaista toipumista.


5.8.2018

Wenke tiine <3 Supertamma, eihän tätä voi käsittää. Sama vuodesta toiseen, kerrasta tiine aina vaan. Kasvattajalle tällainen siitostamma on kyllä huima unelma. Toivottavasti ainakin näitä pikku-Zonikeja nähdään jossain isommilla areenoilla tulevaisuudessa.

Minelli on siis vielä jännättävänä, sen ultra alkuviikosta. Jokivarren Kunkkuun siis vaihdettiin, sen siemen loistava ja tiinehdyttänyt hyvin. Kertakokeiluun antaa vielä tämä kesä myöden, sitten on tämä kausi paketissa jos siitäkin sitten tyhjäksi jää. Mutta vielä on pari päivää aikaa toivoa.. :)

Monki kävi parin päivän retkellä, Katariina Alongin kaksipäiväinen kurssi antoi mahdollisuuden käyttää setämiestä kylillä. Eka päivä meni jännätessä, hanskassa pysyi kuitenkin loistavasti eikä Monkilla toki mitään käytösongelmia muutoinkaan ole. Tokana päivänä homma oli jo ihan selkeää ja autoreissut lastauksine kaikkineen sujuivat kiitettävällä arvosanalla. Tästä on kiva jatkaa kisakentille.


23.7.2018

Tyyne tiine, Lissu tiine. Wenke siemennetty ja kotona odottelemassa ultraa. MInelli toiseenkin yritykseen tyhjä Vixuksesta ja kun ori lopetti astutuskautensa keskittyäkseen kauden päätapahtumiin raviurheilun saralla, piti keksiä toinen vaihtoehto. Pari päivää kuumeista aivoriihtä ja aikaisemminkin mielessä ollut Jokivaren Kunkku valikoitui sulhoksi nro 2. Koska ei uskallettu odottaa arkipäiviä yhtään ylimääräistä, pakattiin tamma ennen kahdeksaa autoon ja huristeltiin riskillä Teivoon. Krisse ultrasi tamman aamukahvin lomassa ja katkaisupiikin kanssa kotiin odottamaan siemeniä ja lääkäriä :) Kaikkea hässäkkää tässäkin hommassa taas, toivottavasti tärppää.


11.7.2018

Niin vaan lähti neljäskin tamma oriasemalle. Wenken osalta saatiin asiat sovittua ja tilausvarsan tekoon tänä vuonna..kasvattajalle ihan hyvä tilanne tuokin varsamarkkinoita ajtellen. Isäoriksi taas Glock's Zonik. Yhdistelmästä nähty jo 2 timanttia joten niitä täytyy saada lisää :D Lissu ultrataan loppuviikosta ja samalla reissulla toivon mukaan kotiutuu Wenke ja Allikin. Miinan ultra vasta ensi viikolla.

Heinää kaadettu ja paalattu. Määrää tulee ihan kiitettävästi alkukesän panikoinnista huolimatta, laadullisesti tavara on loistavaa.Toivotaan että poudat jatkuvat urakan loppuun asti ja että vehkeetkin kestävät..aika koville joutuu aina nämä kausityökalut..


2.7.2018

Heinätyöt aloitettu, varmaan n. 2/3 normaalista vuodesta jää ensimmäinen sato suurimmalta osalta lohkoista, joissain viime syksyn sateiden jälkeen on kasvu ollut parempaa. Heinätöiden myötä myös ajettavia ollut laitumella, eli ainoastaan Kusti on pihassa, sillä treenit pyörivät suunnilleen normaalisti.

1/3 varmasti tiine. Sekä Lissu että MIina uusittu, Miina edelleen Kangasniemellä mutta Lissu tuli tiineeksi ultratun Tyynen kansa kotiin pariksi viikoksi. Wenken kanssa on ankara harkinta-aika päällä edelleen..siementääkö vaiko ei.

Ratsastuskentän laajennus oli tämän kesän "the projekti". Nyt voi treenata pitkää rataa ja leveyttäkin piisaa niin että hypätessä ei tarvitse niin kamalan tiukasti kääntää ja kunnon rata mahtuu baanalle, ratsastusala on nyt 28 x 60m. Kivaa :)


19.6.2018

Kuivaa ja lämmintä.

Tallin hevoset tällä hetkellä suurimmaksi osaksi laitumella joten pihassa on melko hiljaista. Jos ei sateita saada, on pellot kuitenkin nopeasti syöty. Siitostammoista 3 on oriasemilla, parin päivän päästä tiedetään Lissun ja Tyynen tiineystilanne, Miinaa pitää jännittää viikko pidempään.

16-vuotias esikoistyttäremme Saga saateltiin Itävaltaan kesätöihin 4 viikoksi, mahtavat puitteet ja tosiammattilainen talli tarjoavat varmasti unohtumattoman elämyksen (ja ehkä pienen kaukokaipuun myös tulevaisuudessa).. Hevosalalla Suomalaiset työntekijät ovat kuitenkin hyvässä huudossa edelleen ja tuollainen "tallissa kasvanut" on kuitenkin melkoisen luotettava ja ammattimainen työläinen vaikkei ikää vielä isosti olekaan.

Ja sitten..Alli. 13.6. syntyi superkaunis tummanruunikko tammavarsa, Wenke ylitti taas itsensä. Upea siitostamma, 18-vuotiaana, sama yhdistelmä kuin vuosi sitten ja timanttihan sieltä tuli. La Dolce Adams.


25.5.2018

Ja taas on laiskoteltu päivityksissä. Kaksi uutta kilpailuoikeudellista löytyy tallista, ensin oli Maya Adams estradilla ja muutaman viikon päästä siitä Gustav Adams. Maya oli oma lepattava itsensä, vähän pelotti kaverian puolesta voltissa mutta ihan kohtuutyynesti tamma asiat otti. Kusti hölkki oikeinkin mukavasti varsinkin ratarutiini huomioiden, ei ole kuitenkaan lähellekään starttivalmis vaan saa nyt rauhassa kasvaa (henkisesti, enempää senttejä ei tarvita! ) ja valmistua kilpahevoseksi.

Minellin kanssa tehtiin astutuspäätös, Vixus on varattuna ja reilun viikon kuluttua olisi tiedossa reissu Terho Rautiaiselle Kangasniemelle. Vaihtoehto B täytyy laittaa myssyyn muhimaan, ori on saatavilla vain juhannukseen joten ellei kerrasta nappaa täytyy jotian toista miettiä valmiiksi.


2.4.2018

Kaamea päivitystauko.. :D Talvi jatkuu ja jatkuu ja ajokelit ovat pysyneet hyvänä.

Mitään hirvittävän tähdellistä ei siis ole sattunut. Minellin kilpaura on vaakalaudalla, onko oikean etusen vamma kuitenkin uusinut vaiko mitä. Tamma on nyt kevyellä, jatkoa mietitään. Toisaalta tuskastuttavan epävarman, hyväsukuisen ja -raamisen tamman siirtäminen siitoskäyttöön kohtalaisen nuorena ei olisi lainkaan hullumpi juttu.

Siitostammojen osalta pähkintää on tehty, ja parille on nyt tehty valinnat tälle vuodelle. Selene Adams paikka varattu Ready Cashin pojalle Brillanttissime ja Dynamic Glidellekin ranskalaista oman sukusiitosprosenttinsa suuruuden vuoksi. Sille valintana Buvetier D'Aunoulainen Otello Pierji. Mitä tehdään Tytille (Fiery Tile), jää vielä mietinnän sumuverhon taakse. Wenke saa varsoa rauhassa ensin, sen jatko selviää kesän mittaan.

Sen verran nuoremmista että Gustav Adams treenaa hyvin, käytös on pysynyt korrektina joten orina on edelleen. Tähtäimenä toukokuun aikana koelähtö. Mayan kanssa pitäisi päästä samoihin aikoihin kokeeseen ja adalle, tamma on jo 6 joten varsavuodet ova auttamatta menneet :D Myös Lilian on petrannut, sen kohtalona kuitenkin mitä suuremmalla todennäköisyydellä jatkaa siitostammana emänsä jatkajana. Mutta eihän sitä koskaan tiedä vaikka voilokkia jossain kohtaa sillekin pääsisi sovittamaan.. ;)

Saga ja Monk ovat edistyneet huimasti talven aikana, pieniä (60cm) esteitäkin hypänneet, ei rataa kuitenkaan vielä. Perusduunia ja kunnonkohotusta maastossa, laitumen jälkeen syksylä otetaan astetta vakavammin mutta 4-vuotiskausi on kuitenkin ihan asioiden opettelua ja luottamuksen rakentamista varten pyhitetty. 162cm korkea connemararisteytys liikkuu ja pomppaa kuitenkin sen verran hyvällä tyylillä että on varmasti Sagalle 5-vuotiaana jo soiva peli kilparadoille.

Nuorisoa (5-v ja nuoremmat ) on tallissa kaiken kaikkiaan tällä hetkellä ennätykselliset 11 kpl, niiden kehittymistä omien "ammattiensa" suhteen onkin vuoden aikana mukava seurata.


9.2.2017

Talvi mallillaan. Lunta on enemmän kuin muutamaan viime vuoteen ja ajopaikat loistavassa kunnossa, jäälle menosta ei tosin tänä talvena kannata haaveilla. Mitään hurjia pakkasia ei ole ilmaantunut, muutama päivä parinkympin hujakoilla mutta se onneksi ollut vain ohimenevä ilmiö.

Minelli on päässyt starttaamaan säännöllisesti vaihtelevalla menestyksellä. Ensin hylky Teivosta, sitten korvia enemmän tukkoon ja Vermosta ok vitossija. Killerillä käytiin taas laukkaamassa pariin otteeseen, sieltä kuitenkin hyväksytty tulos ja ei niin kovin mainittava kutossija 7 hevosen tynkälähdössä. Reilun viikon päästä olisi Porissa sopiva sarja sinne tähdätään jos ei ihmeitä satu.

Siitostammamme Wenke palkittiin AB jälkeläispalkinnolla. Hieno lisämeriitti lohikäärmetammalle. A siintää seuravaana tavoitteena, siihen jo enemmän vaatimuksia mutta kun varsoja katsoo, ei kuitenkaan mikään "mission impossible".

Varsat tunnistettu, Leonore Adams, Rockoon ja Castor Adams nyt virallisesti kirjoissa ja kansissa. Karvamörököllit kasvavat ja painivat keskenään eikä yhdenkään kohdalla tarvitse olla pettynyt.